NAKAMA – TIGAR mesarska satara od nehrđajućeg čelika

NAKAMA – TIGAR mesarska satara od nehrđajućeg čelika

150,00 KM

Oštrina i uravnoteženost su veoma važni – japanska mesarska satara od ugljeničnog čelika imaju bolju sposobnost dugog održavanja oštrih ivica. Visoka tvrdoća čelika znači da je nož tvrd i ima odličnu otpornost rubova na koroziju.

Visokokvalitetni materijal: Oštrica je izrađena od visokokvalitetnog čelika uvezenog 7Cr17MOV –  otporan na koroziju, jednostavan  za održavanje, I dugotrajno zadržavanje oštrice i oštrine noža.

Ručka od sandalovine: Ergonomska drška od sandalovine čini nož udobnim za držanje te sprečava klizanje. Dizajn rezbarenog tigra je veličanstven, čineći nož privlačnim u svakoj kuhinji! Ovaj stilski kovani nož za meso definitivno je dobar kolekcionarski nož i idealan poklon za porodicu ili prijatelje.

Održavanje: Zbog visokog sadržaja ugljika u ručno kovanim noževima, obratite pažnju na čišćenje noževa nakon upotrebe. Kisele ili alkalne tvari ne smiju se dugo ostavljati na kuhinjskim noževima. Sataru nakon upotrebe treba držati na suhom.

nakama_tiger_satara
NAKAMA Tigar mesarski nož / satara je odličan za rezanje mesa, povrća i ljuštenje ribe. Ovo je često korišten nož u Japanu, široka oštrica može lako lopaticom prenijeti hranu s daske za rezanje u lonac.

Ova mesarska satara ručno je naoštren tradicionalnom metodom Honbazuke koja vam osigurava oštricu oštru poput britve.

Uporedi
Kategorija: Oznaka:

Podijelite na društvenim mrežama

Opis

NAKAMA – Informacije o brendu – nakamaknives.com

Noževi NAKAMA nastali su iz strasti prema umjetnosti kuhanja. Željeli smo revolucionirati tržište tako što smo prvi stvorili specijalizirani kuhinjski nož s jedinstvenom oštricom od nehrđajućeg čelika

Tradicionalne tehnike izrade noževa u kombinaciji s modernim pristupom rezultirale su i ovim nevjerojatnim NAKAMA TIGAR mesarskim nožem, satarom od nehrđajućeg čelika i drškom od ružinog drveta. Kombinirali smo sve elemente koji čine odličan kuhinjski nož s našim osobnim pečatom koji nas čini jedinstvenim.

Glavne karakteristike naših noževa su:
– Nemilosrdno oštri rub
– Potpuni Tang dizajn
– Savršeno uravnotežena ručka
– Tradicionalni japanski ugljični čelik

Neki noževi su oštri, ali uz cijenu da budu krhki i skloni raspadanju i oksidaciji. Vjerujemo da pravi kuhar nikada ne bi trebao imati takvih problema. Svaki nož NAKAMA izuzetno je čvrst i oštar. Kvalitetna oštrica od nehrđajućeg čelika i drška od kombinacije čelika i hrasta jamči odlične performanse.
Svi NAKAMA noževi su izuzetno oštri. Savršeno su izbalansirani, što olakšava držanje noževa. Kuhanje nikada nije bilo zabavnije.
Nakama_tigar_satara

Koristimo visokokvalitetni nehrđajući čelik za izradu besprijekornih, izdržljivih i lijepih noževa inspiriranih stoljetnom tradicijom izrade japanskih noževa.

Svaki NAKAMA nož pažljivo je izrađen u 138 koraka i prolazi kroz rigorozna testiranja prije svake isporuke.Svaki naš kupac se tretira kao porodica. Kada se pridružite NAKAMA brendu, pridružujete se pokretu. Pokretu koji postaje novi standard kuhinjskih noževa.

Specifikacije NAKAMA TIGAR satare:
 

  • Materijal oštrice: japanski čelik od visokog ugljika
  • Materijal ručke: Ružino drvo
  • Dužina: 42 cm
  • Dužina sječiva: 27 cm
  • Dužina ručke: 15,5 cm
  • Širina sječiva: 12,3 cm
  • Debljina sječiva: 0,3 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “NAKAMA – TIGAR mesarska satara od nehrđajućeg čelika”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *