Uslovi i pravila kupovine

Svaki kupac ima svoja prava i svoje obaveze kada je u pitanju internet kupovina. U nastavku vam donosimo pravla i uslove kupovine na Nakama knives internet prodavnici.

Posjeta web stranici

Web stranica Nakama knives je otvorena za svakoga bez obzira željeli kupiti neki od proizvoda ili ste samo posmatrači. Stranica može povremeno koristiti internet kolačiće kako bi vaše navigiranje po stranici Nakama knives bilo što ugodnije i brže.

Kupovina artikla

Artikli koji su postavljeni na web stranici Nakama knives su u vlasništvu iste. Nakama knives ne radi dropshipping te samim tim daje vam dozu sigurnosti da znate da je proizvod sa slke isti onakav kakav ćete da dobijete u svojoj porudžbini. Moguća su minimalna odstupanja proizvoda sa slike i onog kojeg dobijete, ali to nije funkconalna razlika već stvar sitnog detalja.

Adresa i lični podaci

Adresa i lični podaci moraju biti tačno dostavljeni kako bi kurir pošte mogao što lakše da vas nađe i što brže da vam dostavi paket. Vaši podaci se koriste isključivo u svrhu dostave artikla. Nakama knives zadržava pravo da vas obavijesti o novim akcijama, artiklima i ponudama zahvaljujući podacima koje ste ostavili na našoj web stranici.

Bonton kupaca

Uvažavajući vas kao građane Bosne i Hercegovine mi se trudimo nabaviti Vam zanimljive i korisne proizvode, stoga jednom kada se odlučite za kupovinu imajte sljedeće na umu.

 1. Kada kupite putem web shopa potrebno je da nam unesete tačne podatke za dostavu
 2. Ukoliko želite izvještaj o statusu pošiljke neophodno je da nam unesete važeču email adresu u polju narudžbe
 3. Da budete sigurni da ćete od dana narudžbe u roku od 5 dana biti na navedenoj adresi dostave
 4. Budite uvijek dostupni na broj telefona koji ste poslali jer kurirska služba brze pošte dolazi na adresu tek kada stupi telefonski s vama u kontakt

Šta će se desiti ukoliko ne preuzmete pošiljku koju ste poručili

Postoji nekoliko situacija koje se mogu desiti da pošiljke na budu isporučene i vraćena nama.

 1. Prije svega imajte na umu da šaljemo proizvode na fer osnovi, mi pošaljemo proizvod, platimo unaprijed za vas poštarinu i čekamo da se realizuje transfer robe i novca. Ovo vam omogućava sigurnost prilikom kupovine te ne morate davati svoj novac unaprijed.
 2. Ukoliko želite da otvorite paket prije plaćanja to nećete biti u mogućnosti jer brza pošta s kojom imamo ugovor ne dopušta otvaranje paketa ali vrećice u kojima šaljemo proizvode su prozirne tako da imate uvid u proizvod koji ste poručili
 3. Za proizvode dajemo garanciju na ispravnost tako da nemate sumnje da li je proizvod ispravan, čak i kada ne bude ispravan mi šaljemo zamjenski.
 4. Kada niste na licu mjesta prilikom dostave imate pravo s kurirom brze pošte dogovoriti i odgoditi isporuku za sljedeći dan a imate mogućnost i re-rutiranja pošiljke na različitu adresu u reonu kurira koji vam vozi pošiljku.
 5. Kada se desi da se pošiljka vrati nama a greška je brze pošte onda vam istu ponovo šaljemo bez dodatnih troškova
 6. Kada se desi da se pošiljka vrati nama a vi ste krivac plaćate dodatnih 8KM na prvobitnu cijenu, a to je trošak duple isporuke.
 7. Ukoliko odbijete preuzimanje pošiljke iz bilo kojeg razloga nakon što ste poručili istu mi ćemo vas kontaktirati i s vama pokušati dogovoriti naknadnu isporuku ukoliko i dalje budete odbijali preuzimanje pošiljke onda ćete samo platiti trošak dostave a proizvod će se nama vratiti.
 8. U slučaju da ne želite sarađivati s nama o nastalim problemima mi ćemo vaše podatke proslijediti našoj advokatskoj službi koja će vas kontaktirati kako bi se na najbezbolniji način riješila novonastala neugodna situacija.

Razlozi zbog kojih se donose ovakve odluke jeste ogroman broj pošiljki koji se nama vrati i za koji mi potrošimo novac jer moramo nabaviti artikl, reklamirati isti, platiti trošak pakovanja kao i platiti poštarinu unaprijed. Naš cilj je da budemo vama na usluzi ali nam nije cilj da gubimo naš novac zbog vaše neozbiljnosti i neodgovornosti.

Garancija, reklamacije i zamjena

Proizvodi koji se prodaju na našem web shopu imaju garanciju na ispravnost, vremenska garancija se daje samo na proizvode na kojima je to posebno navedeno. Za svaki proizvod možete posebno kupiti garanciju na 12 mjeseci a ona košta 30,00KM.

Ukoliko se desi da dobijete proizvod koji ne radi onda se obraćate nama putem kontakt forme na web shopu u roku od 24 sata od prijema paketa, sve naknadne reklamacije se ne uvažavaju. Nakon što ustanovimo da je proizvod neispravan ili oštećen mi vam šaljemo zamjenski bez naknade za proizvod uz naknadu usluge brze pošte po cijeni od 8KM. Da bismo uvažili garanciju neophodno je da nam proizvod koji je oštećen ili neispravan vratite u originalnoj kutiji sa svim originalnim dijelovima u suprotnom garancija se ne uvažava.

Dostava

Ukoliko je roba na stanju vaša pošiljka će biti na vašim vratima u roku od 24 do 48 sati od dana narudžbe. Ukoliko robu nemamo na stanju i čekamo da dođe od dobavljača to može malo usporiti dostavu ali o tome je naš administracijski tim dužan da vas obavijesti.

Sve vaše kritike, sugestije i pitanja možete pisati na našoj Kontakt stranici